fbpx

Историја на компанијата

Аутомакедонија е основана во далечната 1947 година, како компанија во државна сопственост. Комплетно е приватизирана во 2011 година и денес функционира како акционерско друштво, групација од 5 компании со капитална поврзаност, специјализирани во и надвор од автомобилската индустрија.

 • 1947

  Основана е компанијата во државна сопственост

  Аутомакедонија е основана како компанија во државна сопственост, специјализирана во автомобилската дејност

 • 2001

  Приватизација

  Аутомакедонија го комплетира процесот на приватизација. Денес функционира како акционерско друштво во приватна сопственост.

 • 2008

  Договор со Opel

  Потпишан договорот за соработка со Opel. Со договорот Аутомакедонија го има статусот овластен увозник и сервисер на Opel во земјата.

 • 2016

  Договор со Isuzu

  Аутомакедонија станува овластен увозник, дистрибутер и сервисер на возилата од програмата на ISUZU - камиони, пикапи и автобуси.

 • 2019

  Договор со SsangYong

  Аутомакедонија во својата палета го додава и специјалистот за SUV возила од Јужна Кореја - Ssang Yong

 • 2019

  Потпишан договор со Piaggio Commercial

  Аутомакедонија го потпишува договорот со Piaggio Commercial и станува овластен увозник, дистрибутер и сервисер на товарните возила на Piaggio во Македонија.

Контактирајте не за сите Ваши прашања, барања и потреби поврзани со возилата на Piaggio Commercial.

Ви требаат повеќе информации?